poleczko at ownlog '06

Stało się :D


Link 12.02.2009 :: 12:53 Komentuj (4)




No i powstała kiełbasa surowa biała.
Już po niej tylko wspomnienie- ot rodzinny obiad i 3 domy skorzystały .
Ale smak wyśmienity, barszczyk na tej kiełbasce ugotowany bardzo delikatny w smaku był.
Dlaczego biała parzona? bo nie używałam saletry tylko przypraw ogólnodostępnych : sól, pieprz czarny mielony, lubczyk :) , trochę cukru. No i mięso wieprzowe i 10% mięso wołowe, 10% słonina.
Ponieważ już zapasy się skończyły, dzisiaj nową porcję "wsadu" kupiłam.
Tym razem planuję kiełbase do dłuższego przechowywania, więc- będziemy wędzić :)



Załóż bloga

Archiwum

2018
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009

Kategorie

Linki

Od tego bloga wszystko się zaczęło
{linki}

Księga gości

Wyślij wiadomość

powered by Ownlog.com & Fotolog.pl