poleczko at ownlog '06

Stało się :D


Link 12.02.2009 :: 12:53 Komentuj (4)




No i powstała kiełbasa surowa biała.
Już po niej tylko wspomnienie- ot rodzinny obiad i 3 domy skorzystały .
Ale smak wyśmienity, barszczyk na tej kiełbasce ugotowany bardzo delikatny w smaku był.
Dlaczego biała parzona? bo nie używałam saletry tylko przypraw ogólnodostępnych : sól, pieprz czarny mielony, lubczyk :) , trochę cukru. No i mięso wieprzowe i 10% mięso wołowe, 10% słonina.
Ponieważ już zapasy się skończyły, dzisiaj nową porcję "wsadu" kupiłam.
Tym razem planuję kiełbase do dłuższego przechowywania, więc- będziemy wędzić :)



Załóż bloga

Archiwum

2018
luty
styczeń
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009

Kategorie

Linki

Od tego bloga wszystko się zaczęło
{linki}

Księga gości

Wyślij wiadomość

powered by Ownlog.com & Fotolog.pl