Stało się :D





No i powstała kiełbasa surowa biała.
Już po niej tylko wspomnienie- ot rodzinny obiad i 3 domy skorzystały .
Ale smak wyśmienity, barszczyk na tej kiełbasce ugotowany bardzo delikatny w smaku był.
Dlaczego biała parzona? bo nie używałam saletry tylko przypraw ogólnodostępnych : sól, pieprz czarny mielony, lubczyk :) , trochę cukru. No i mięso wieprzowe i 10% mięso wołowe, 10% słonina.
Ponieważ już zapasy się skończyły, dzisiaj nową porcję "wsadu" kupiłam.
Tym razem planuję kiełbase do dłuższego przechowywania, więc- będziemy wędzić :)

Komentarze:

13.02.2009, 11:10 :: 78.8.231.128
Anek73
Miało być oczywiście blox.pl ale się nie zmieściło :P

13.02.2009, 11:09 :: 78.8.231.128
Anek73 - http://anek73.pl
Oj dziewczyno! Wpadam tu prosto z Dzianej Mafii :P a Ty mnie takimi zdjęciami katujesz? Wstydu nie masz? Jak ja Ci zazdroszczę takiego żarełka, to nawet sobie nie wyobrażasz :P

13.02.2009, 10:12 :: 212.244.23.11
piuma
mniam aż ślinka cieknie.

12.02.2009, 13:11 :: 79.190.81.194
luksus
Białaaaaaaaaa- ehhh; esensja kulinarna Polski ! :-D