poleczko at ownlog '06

Dzisiejsze sery


Link 12.01.2009 :: 16:18 Komentuj (0)


Ser z ziołami prowansalskimi - gotowa mieszanka



Ser z płatkami słodkiej papryki, mieloną papryką i kolorowym pieprzem.

Wstydem byloby nie korzystać z mieszkania  na wsi i kupowania serów w markecie :)
Tak i to mamy na obu fotach: ser  w typie (bo pierwszy raz robiłam i nie wiem czy smak wystarczająco dobry) korycińskiego. Czyli ser ze świeżego mleka krowiego podpuszczkowy, bez konserwantów sztucznych. Jedynie konserwowane sola kuchenna :)
W serku z ziołami prowansalskimi wyszły ładniejsze "dziury" :D
Ser z papryką i pieprzem kolorowym dziury ma mniejsze i jest bardziej słony w smaku.
Koszt wykonania - około 20 zł za 3 kg serów plus 2 kg twarogu , który jest przysmakiem moich psów :)
Serwatkę też psy dostają... to dobre źródło wapna :)



Załóż bloga

Archiwum

2018
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009

Kategorie

Linki

Od tego bloga wszystko się zaczęło
{linki}

Księga gości

Wyślij wiadomość

powered by Ownlog.com & Fotolog.pl