Dzisiejsze sery



Ser z ziołami prowansalskimi - gotowa mieszanka



Ser z płatkami słodkiej papryki, mieloną papryką i kolorowym pieprzem.

Wstydem byloby nie korzystać z mieszkania  na wsi i kupowania serów w markecie :)
Tak i to mamy na obu fotach: ser  w typie (bo pierwszy raz robiłam i nie wiem czy smak wystarczająco dobry) korycińskiego. Czyli ser ze świeżego mleka krowiego podpuszczkowy, bez konserwantów sztucznych. Jedynie konserwowane sola kuchenna :)
W serku z ziołami prowansalskimi wyszły ładniejsze "dziury" :D
Ser z papryką i pieprzem kolorowym dziury ma mniejsze i jest bardziej słony w smaku.
Koszt wykonania - około 20 zł za 3 kg serów plus 2 kg twarogu , który jest przysmakiem moich psów :)
Serwatkę też psy dostają... to dobre źródło wapna :)

Komentarze: