poleczko at ownlog '06

a w sobotę


Link 19.01.2009 :: 15:26 Komentuj (0)
Kupiliśmy mleko, twaróg już miałam i uwarzyłam "niby-żółty" ser.
Oczywiście dzięki rewelecayjnej www.wedlinydomowe.pl
Pierwszy raz robiłam to cudo i mniaaaaaaaaaaammmmm
smak prawdziwie serowy, no ale tylko mleczne białko tam jest, zero olejów, soji i różnych E w numeracji do miliona ;P
Przy okazji skorzystałam z inego znalezionego w internecie przepisu na serek topiony i tez pół kilograma takiego smakołyku powstało :D
W sumie 3 kg serów w 3 smakach. Rodzina odwiedziła i znowu...muszę  coś uwarzyć.
Za to w dojrzewalni od tygodnia serek gouda pracuje na swoja sucha skórke :)
czekamy więc :)



I udało się wyprodukować dziury w serze :D



A tutaj już kanapki z ulubionego chleba pasterskiego z serem z kawałkami szynki, zaś ser topiony ma w sobie ulubioną mieszankę ziołową Maciacha :) czyli zioła prowansalskie.
Kolejne warzenie sera będzie z suszem miętowym... powinno mi odpowiadać w smaku.



Załóż bloga

Archiwum

2018
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009

Kategorie

Linki

Od tego bloga wszystko się zaczęło
{linki}

Księga gości

Wyślij wiadomość

powered by Ownlog.com & Fotolog.pl