poleczko at ownlog '06

a w sobotę


Link 19.01.2009 :: 15:26 Komentuj (0)
Kupiliśmy mleko, twaróg już miałam i uwarzyłam "niby-żółty" ser.
Oczywiście dzięki rewelecayjnej www.wedlinydomowe.pl
Pierwszy raz robiłam to cudo i mniaaaaaaaaaaammmmm
smak prawdziwie serowy, no ale tylko mleczne białko tam jest, zero olejów, soji i różnych E w numeracji do miliona ;P
Przy okazji skorzystałam z inego znalezionego w internecie przepisu na serek topiony i tez pół kilograma takiego smakołyku powstało :D
W sumie 3 kg serów w 3 smakach. Rodzina odwiedziła i znowu...muszę  coś uwarzyć.
Za to w dojrzewalni od tygodnia serek gouda pracuje na swoja sucha skórke :)
czekamy więc :)



I udało się wyprodukować dziury w serze :D



A tutaj już kanapki z ulubionego chleba pasterskiego z serem z kawałkami szynki, zaś ser topiony ma w sobie ulubioną mieszankę ziołową Maciacha :) czyli zioła prowansalskie.
Kolejne warzenie sera będzie z suszem miętowym... powinno mi odpowiadać w smaku.



Załóż bloga

Archiwum

2018
luty
styczeń
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009

Kategorie

Linki

Od tego bloga wszystko się zaczęło
{linki}

Księga gości

Wyślij wiadomość

powered by Ownlog.com & Fotolog.pl